3 Ocak 2013 Perşembe

       PİLATES HAKKINDA 10 SORU

Hep moda hakkında renklerden ve sezonun trendlerinden bahsediyoruz.Bence önemli olan ve çoğu modacının da söylediği gibi, moda eşittir bakımlı olmaktır. Bakımlı olmak derken aklınıza kozmetik ve makyaj gelmesin, daha sonra onlardan da bahsedeceğiz benim bu gün değinmek istediğim spor. Vücudumuzun formda ve sıkı olmasını sağlayan tek şey herkesin dilinde dolaşan ve benimde severek yaptığım pilates den bahsedeceğiz. Tabi ben değil işin uzmanı sizleri bilgilendirecek. Pilatesle ilgili merak edilen soruları sevgili eğitmenim Sadife Akdolu yanıtladı.

Sevgili eğitmenim ve benim için sayılı arkadaşlarımdan olan sadife için bir kaç cümle yazmak istiyorum.Bu kadar enerjisi yükse birini daha tanımadım.Devamlı gülümser ve sporla birlikte sanki terapi yapar. Yanından ayrılırken tüy gibi hafiflemiş olursunuz. Pozitif enerjisi ve gülen gözleriyle sizin çaktırmadan canınıza okur, forumda ve fit bir vücuda kavuşursunuz.

Sadifeciğim yoğun zamanın içinde pilatesle ilgili sohbetine çok teşekkür ederim.

-Çolpan Tan: Pilates nasıl bir egzersizdir?
-Sadife Akdolu: Pilates zihin ve beden bütünlüğünü öngören,denge,nefes,ritim ve konsantrasyonu içeren  hareket sistemlerinin sentezidir.Ayrıca yapan için mutluluk verici bir egzersizdir.



-Çolpan Tan: Pilatesin faydaları nelerdir?
-Sadife Akdolu: Dengeli bir duruş sağlıklı kemik yapısı sırt ve bel ağrılarından kurtulmak düz ve biçimli bir karına ince bir bele sahip olmanıza yardımcı olur.Ayrıca pilates sonrası doğal endorfin salgılanması yaşanır.



-Çolpan Tan: Pilates hangi kasları çalıştırır?
-Sadife Akdolu: Pilates yaparken vücudunuzdaki tüm kas sistemini çalıştırırsınız.Vücudumuzun denge merkezi olan derin karın kaslarını çalıştırdığı için omurgamıza ayrıca destek olur.



-Çolpan Tan: Pilates zayıflatır mı?
-Sadife Akdolu: Düzenli yapıldığında pilates kesinlikle zayıflatır.Metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını ve vücudunuza daha fazla oksijen gitmesine yardımcı olur.


-Çolpan Tan: Pilates boy uzatırmı?
-Sadife Akdolu: Omurga sistemini çalıştırdığı ve karın kaslarını güçlendirdiği için daha dik durmanızı sağlar.Bu yüzden pilates yapan insanların boyu öncesine göre daha uzun görünür.



-Çolpan Tan: Pilatesin bedenimizdeki farkını ne kadar sürede görebiliriz?
-Sadife Akdolu: Sekiz ders sonra farkı hissedersiniz. Yirmi ders den sonra vücudunuzdaki değişime inanamassınız.



-Çolpan Tan: Pilatesi kimler yapabilir?
-Sadife Akdolu: Pilates çocukların konsantrasyon miktarını artırdığı için 13-14 yaşından itibaren herkes pilates yapabilir.



-Çolpan Tan: Kardiyo pilates varmı?
-Sadife Akdolu: Pilates de her hareketin ritmi farklıdır.Bazı hareketler yavaş, bazılarında hızlı yapılır.Ama sonuçta mutlaka kalori harcanır.



-Çolpan Tan: Pilates kişiye özel hareketler mi içerir, yoksa temel hareketler mi?
-Sadife Akdolu: Pilatesde 500'e yakın hareket vardır.Ben derslerimde kişilerin fiziksel ihtiyaçlarına göre program uyguluyorum.



-Çolpan Tan: Pilatesin akciğer kapasitesi ve kemik yapısını artırdığı doğrumu?
-Sadife Akdolu: Kesinlikle doğru.Öncelikle nefes kontrolü sağlıyor.Her hareketi nefes ile birbirine bağlıyoruz ve vücuda alınan oksijen miktarı artıyor.Özellikle menapoz dönemindeki bayanlarda kemik yıkımını önlüyor.

İki kadın bir araya geldiğinde konu mutlaka modaya gelir.Bende son iki sorumu moda ile ilgili sorup sohbetimizi bitirmek istiyorum.



-Çolpan Tan: Kendinize en son ne aldınız?
-Sadife Akdolu: Ara Collection dan balık figürlü deri bileklik aldım.El yapımı.




-Çolpan Tan: Gardrobunuzun olmassa olmazı nedir veya nelerdir?
-Sadife Akdolu: Gardrobumun olmassa olmazı beyaz gömleklerim
,jeanlerim,ayakkabılarım ve mutlaka mücevherlerim.


www.sadifpilates.com

Bendeniz Çolpan



                       Hareketlerden de anlaşılacağı gibi eğitmenim Sadife








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder